Mosjö GCC next.

Jag har min nästa tävling på tisdag den 2juni i Örebro, på Mosjö GCC. Det är en JMI (Junior Masters Invonational). Jag kommer att möta ett mycket svårt motstånd men jag ska göra mitt bästa hela vägen och se hur långt det räcker. En av mina motståndare heter Emelie Lundström. Det är Sveriges yngsta plushandicappare. Hon är 16år och har +1.6 i hcp. Jag ska dessvärre inte gå i hennes boll, det hade varit roligt att se henne spela. Men jag ska gå med en annan tjej med samma hcp och det ska bli otroligt roligt att se henne spela. Självklart ska jag fokusera på mitt spel och göra det jag gör bäst. Spela bra!

Jag har starttid kl 09.00 på tisdag morgon. Men på måndag kl 12.30 ska jag spela in. Pappa är caddie och jag checkar in banan för att se var farorna ligger.

Nu ska jag sova. En golfhelg framför mig. Scramble på lördag, två generationer på söndag med pappa.

En kille på touren som är i form är Peter Hanson. Han sköt en 66 första rundan och ligger delad tvåa. Vi håller högra tummen på att det går hela vägen!



Titta på bollen, annars missar du!



Andra omgången- lite sämre, lite bättre


Idag har jag spelat den andra tävlingen för säsongen och det gick väl inte så himla bra direkt. Jag toppade, duffade, hookade, skar bollen några gånger men utslagen fungerade bra. Jag gick första rundan på 87slag och låg 8a. Jag spelade som sagt hur dåligt som helst. Rond 2 gick bättre, startade med 2par och 2boggies. Men första nio blev det också 3dubbelboggies. Inte direkt roligt. Men jag gav inte upp och till slut kom jag in på 84slag. Det resulterade i en 4:e plats och ännu ett pris. En Peak handduk till bagen.

Jag är inte nöjd med mitt spel första 18hålen. De andra 18 är det bättre slag och allt kändes mycket bättre, dessvärre blev det 4dubbelboggies under de sista 18. Det positiva är att jag gör fler par och slår mycket bättre, jag svingar igenom de flesta slag vilket jag inte gjorde under de första 18.

Men en 4:e plats är bra och det ger poäng till rankingen vilket gör att jag sakta men säkert uppåt.
Nu är det dags för sängen och imorgon blir det en runda på Västerås GK med Kicki :)

God natt!
Svinga lugnt!

Inspel - Örebro GK

Nu sitter jag på hotellrummet i Örebro efter en 5timmars lång inspelsrond. Det var en ganska lång men en väldigt rolig bana. Lite varierande på de första 9hålen och de andra 9. Det gick sådär för mig, slog bra utslag, lite sämre järn och närspelet var inte det bästa. Men jag känner mig ändå i rätt bra form inför morgondagen och det kommer att bli en spännande och rolig dag imorgon. Jag vet inte hur vädret blir men hoppas på bra så klart.

Jag slår ut kl 09.10 på hål 10 med två tjejer, en från Sundsvall och en från hemmaklubben Örebro. Det blir jättebra det här. Jag ska göra mitt bästa för att komma topp 3 i alla fall. Jag känner att det kan bli en riktigt bra tävling imorgon. Jag har inte för stora förhoppningar för då blir jag bara besviken på mig själv efteråt Jag ska spela hål för hål och ta slag för slag i lugn och ro. Då blir det jättebra känner jag.

Nu ska jag ta mig en varm dusch och sedan gå och lägga mig. Det blir en tidig morgon imorgon.
God natt och sov gott!


En heldag på Hofors GK - Hemmaklubben!


Idag har jag varit på golfbanan i stort sätt hela dagen. Jag åkte ner till 12 och pappa kom och hämtade mig kl 19. Jag gick först ut och spelade, hade bokat en tid och hamnade med ett par från Hallstahammar. Dessvärre var det två hål som förstörde min runda men annars gick det rätt okej faktiskt. Jag spelade från gul tee, som lite omväxling och träning med tanke på att alla tävlingar jag spelar är från blå tee. Jag gick på 87slag och då hade jag en Fyrrpell( 4slag över par) och en fempell (5slag över par) på två hål. Men annars slog jag bra drivar och chippade bra. Dessvärre fungerade inte mina järnslag idag heller och inte puttningen heller. Varför vet jag inte, men tror att puttningen har rätt mycket att göra med greenerna. Det är lite skillnad på greener här i Hofors och på Skerike i Västerås. Men mina järnslag beror mest på att jag inte svingar igenom ordentligt. Men samtidigt också för att jag kommer inifrån och svingar ut. Det gör att mina handleder kommer före och jag kommer ner med stängt blad. Då slår jag vänster...


Men när jag kom in så var det dags för träning för oss elitjuniorer.Vi pratade lite först om helgens tävlingar, sen gick vi ut på puttinggreen och körde en övning som gick ut på att ha så lite puttar som möjligt. (övningen förklarar jag längre ner i inlägget) När vi var klara gick jag och min tränare Per ner på rangen för att jag ville att han skulle kolla på min sving eftersom det var något som inte stämde. Men han hjälpte mig att räta upp min sving genom att jag skulle lyfta upp mina handleder i baksvingen och på nervägen tänka mig att jag skulle skära bollen. Plus att jag inte skulle följa med i baksvingen med min överkropp för mycket. Allt detta gjorde att jag nu slår mycket bättre och redan efter 20bollars träning känner jag en stor förändring! En mycket skön känsla måste jag säga!


Puttövning:
Du tar fyra peggar och sätter två av dessa på 1meters avstånd från hålet, sen tar du den tredje och sätter 1.5m från hålet och den sista sätter du 2m från hålet. Detta gjorde vi på 6hål. Sen gick vi ett varv och räknade hur många puttar vi fick sammanlagt. Det här kan du också göra, egentligen inte bara på ett sätt.
Ett annat sätt är att du sätter 3peggar på rad, en pegg 1m ifrån, en pegg 1.5m ifrån och den sista 2m ifrån. Sedan lägger du två bollar vid 1meters peggen och du måste sätta båda bollarna innan du får backa till 1.5meters peggen. Sätter du båda (du kan använda hur många bollar du vill) backar du till den andra peggen, sätter du alla backar du ett steg till. Sätter du 1 av 2 får du börja om tills du klarar båda. Det är en väldigt bra övning, jag har gjort den ett par gånger och den hjälpte mig väldigt mycket. Dessa avstånd är väldigt bra att träna på. För det är oftast de avstånden man måste rädda par för. Då är det bra att känna sig säker.


Nu ska jag kolla golf på Viasat golf !
God natt!

Starka handleder gör min sving sämre...

Idag har jag varit och tränat på rangen. Jag slog 200boll och försökte få kontroll på min sving. Jag slår både höger och vänster men dessvärre visste jag inte vad jag gör för fel. Men efter lite mixtrande kom jag fram till att mina handleder gör en hel del till att jag slår snett. Per, min tränare vill att jag ska byta grepp, vilket ska göra att jag inte ska slå lika mycket vänster. Men jag känner att mitt grepp jag har nu är bra, jag vill bara få lite kontroll på min sving. Det tror jag har att göra med tempot i min sving. Har man starka handleder som jag har måste dem kontrolleras för att inte slå snett. Har jag ett lugnt tempo och svingar igenom känner jag att det kan bli lika bra ändå utan att byta grepp.

Jag slår snett och för högt med drivern också. Varför jag slår för högt är för att jag kommer ner för brant på bollen vilket gör att jag hugger, då går bollen jättehögt. Med en driver ska man svinga runt sig mer och träffa bollen på vägen upp i svingen. Gör man inte så blir det högre än väntat. Jag slår också snett, slår jag vänster är det för att jag skickar mina handleder före höften vilket gör att det blir en hook. När jag slår höger släpper jag inte mina handleder tillräckligt mycket utan blockerar dem så det blir en slice istället...

Men som tur är har jag träning i Hofors på torsdag, då får Per hjälpa mig lite så det känns bättre inför helgens tävling i Örebro!


Svinga lugnt!

Regn ställer till det hela...

Idag har det regnat precis hela dagen här i Västerås. Det har gjort att jag dessvärre inte tränat någon golf utan gjort en massa andra saker. Men imorgon blir det en sväng ut till golfbanan om det inte ösregnar. Hoppas på bra väder!

Ha en bra kväll!
Svinga lugnt!

Skerike GK- lite sämre men ändå bra!

Jag har idag varit ute och spelat på Skerike igen. Idag blåste det inte lika mycket som i torsdags när jag spelade. Jag bokade tid 13.42 och jag gick med två killar i 20års åldern och en lite äldre man, men efter 9hål gick alla tre av och jag fick fortsätta själv. Jag spelade hål 10-15 själv sen hoppade jag in i en treboll som gick framför mig sista tre. Jag spelade helt okej, slog bra drivar, slog okej järnslag och puttade bra. Dessvärre fungerade inte chippningen så himla bra idag. Men allt kan inte vara perfekt hela tiden. Jag gick på 80slag (+8) vilket jag är nöjd med.



Statistik för dagens runda:
Fairwayträffar 4
Greenträffar 6
Puttar 27
Birdies 1
Pars 9
Bogeys 7
Dubbelbogeys 1

Jag är inte på fairway ofta, men jag får till en bra score ändå, det är jag rätt nöjd med måste jag säga. Dubbelbogeyn var lite onödig, men slår man snett får man betala. Jag träffar inte mycket greeener, och chippar dåligt, men tack vare min puttning som är på topp för tillfället kan jag göra en mycket bra score ändå. Som jag sagt tidigare, närspelet är viktigast!
Banan är i allmänhet lite klurig men väldigt lång. Jag spelar från gul tee vilket gör det ännu svårare men med en bra längd klarar alla det. Jag tycker att den är väldigt rolig och varierande. Det är en bana som jag absolut inte tröttnar på i första taget.

Nu ska jag sova lite så jag orkar med mitt studerande också!

Svinga lugnt och härliga golfdrömmar!

Örebro GK - Nästa omgång!

Golfare!

Jag ska nästa söndag spela skandia regional på Örebro GK. Det ska bli roligt att spela igen. Jag tittade på deltagarlistan och kände igen en massa namn, hoppas på att få spela med någon av dem. Den här veckan ska jag träna järnet.
Måndag - 16-20 (troligtvis en rond)
Tisdag- 18-20
Onsdag-18-20
Torsdag - Hofors och spela
Fredag- Spela Hofors.
Sen på lördag åker jag och pappa till Örebro och spelar in.
På söndag smäller det!

Den här gången känner jag att det kommer bli än förra veckan. Jag har kommit på varför jag slår snett och vindt. När jag ska slå svingar jag inte igenom ordentligt. Det gör att jag antingen kommer ner stängt eller öppet med bladet. Det är vad jag ska träna på den här veckan. Därför tänkte jag spela rätt mycket.

Jag uppdaterar varje dag om det går under den här veckan.

Ha en bra helg!

golf är livet!


Skerike GK

Idag har jag varit ute och spelar Skerike GK för första gången. Jag måste säga att det var en otroligt rolig bana att spela. Jag gick själv och dessutom spelade jag från gul tee. Det var väldigt många långa par 4or, en på 380m, några på 350, men jag slog bra drivar på de hålen vilket gjorde att jag inte behövde oroa mig för att inte nå in på andra slaget. Jag spelade rätt bra,slog bra utslag, puttade bra och ganska bra chippning. Dessvärre fungerade inte mina slag mot green, men som tur var hade jag ett mycket bättre näspel idag. Det är jag nöjd med. En annan sak jag fick träna på ganska mycket idag var bunker. Hamnade i den 4-5gånger.Jag gick på 78 (+6) eftersom det är en  72bana.Som sagt spelade jag från gul och jag fick 9slag på slopen. Men ingen sänkning på mig. För det första spelade jag ensam och för det andra så har jag under 4 i HCP vilket innebär att jag inte får sänka mig under sällskapsronder.
Jag spelade inte med alla klubbor idag. I bagen hade jag: Drivern, Buffler, Järn 4,6,8 ,P,56 och puttern. Vilket gör mig ännu gladare till att jag spelade bra.

Lite statistik:
Fairwayträffar: 6
Greenträffar: 5
Puttar: 27
Pars: 10
Birdies: 1
Bogeys : 7

Det här säger att man kan faktiskt spela bra även fast man inte träffar så många greener och fairways. Chipp och putt är de viktigaste under spelets gång. Det är där alla tjänar slag. Självklart är det en stor fördel att träffa greener, men man ska inte ge upp för att man missar, det är bara att koncentrera sig på nästa slag.

Jag uppdaterar när jag fått reda på var, när och vilken tävling jag ska spela.

Godnatt golfsverige!

Spelprogram 2009

Min sommar 09!

10maj Jönåkers GK Skandia Regional (4:e plats)
23maj Örebro Skandia Regional eller Flen Skandia Riks

2juni Mosjö Mcdonalds Junior Pokal JMI

10juni Österåker Richard. S. Johnson Junior Open JMI

15juni Saltsjöbaden Juniorslaget 2009 JMI

16-18juni Gävle Skandia Tour Riks eller Skandia Regional Troxhammar.

23-24juni Rättvik Callaway cup JMI


Eventuellt en till tävling under den här tre veckors vilan:)

16juli Haninge Alex Norén Junior Open JMI

22-24juli Arlanda stad Skandia Tour Riks eller Skandia Regional- Avesta, Waxholm.

28juli Täby Srixon Junior Open JMI
29juli-1augusti - Golfvecka Hofors

7-8augusti Gävle Gävle Open Minitouren

18augusti Roslagen Daisys Junior Open JMI


5-6sep Kristinehamn Skandia Tour Riks eller

5sep Västerås Skandia Tour Regional.


Eventuellt
3-4okt Eskilstuna Skandia Tour Riks.

Det här är min turné 09. Jag kommer att uppdatera efter varje inspel och varje tävling.
Nästa tävling : 23-24 maj!
Ha det gött så länge:)


Mulet,ösregn,storm och sol!



Min rubrik sammanfattar dagens väder under mina 36hål jag spelat i dagens tävling. Jönåker var en trevlig bana, lite knepig på vissa hål men det var rätt roligt att spela i alla fall. Dessvärre fungerade inte mina slag mot green vilket gjorde att det blev en hel del bogeys och några dubbelbogeys. Mina utslag satt bra, speciellt med J4an, är väldigt nöjd med just de slagen idag. Efter ca 14hål höll mitt psyke på att bryta ihop, men jag tog några djupa andetag och tog tag i mitt spel. Gick inte mycket bättre men i alla fall inga mer dubblar. Efter första rundan tänkte jag, nu har det gått dåligt, det kan knappast gå sämre. Men lyckad som jag är spelade jag lika dåligt första nio igen. De allra sista nio kändes faktiskt rätt bra, par på 10an, dessvärre kom det två dubbelbogeys både hål 11 och 12. Trettonde hålet träffade jag green men dessvärre tre puttade och gjorde en bogey. på 14 blev det också en bogey och jag kände mig inte direkt taggad inför de sista fyra. Men det gjorde inte speciellt mycket för jag gjorde par 15, par 16, bogey 17 och par 18. Jag är absolut inte nöjd med dagens tävling förutom placeringen.

Mina resultat idag är: första rundan: 87 och andra rundan: 88. Det här låter som en katastrof placering, men jag var inte ensam om att spela dåligt. Dessa resultat gav mig sammanlagt en 4:e plats. Helt otroligt måste jag säga eftersom nästan inget fungerade för mig idag. Jag är nöjd med placeringen och dessutom fick jag ett pris nämligen ett rosa Peak skärp.

Så här ser mitt skärp jag vann ut. Fast mitt är rosa och mycket finare!


Ska jag sammanfatta min dag idag säger jag bara en sak: Bra placering med ett sådant skitspel.
Om två veckor är det tävling igen. Då är det Örebro som gäller.
Imorgon blir det golfträning.

Ha en bra söndagkväll!
Simma lugnt där ute.


Inför Skandia Tour Regional - Jönåkers GK




Jag har hela veckan tränat mycket järnslag och träklubbor för att känna lite trygghet i min sving när jag ska spela på söndag. Jag har dessvärre inte lagt så himla mycket tid på puttningen. Imorgon, om det inte regnar ska jag åka och träna bara puttning och chippning. Idag har jag varit på golfbanan och syftet var att träna just närspel, men det kom ett stort svart moln och det började att ösregna. Men jag slog ca 150boll på rangen istället. Det är aldrig fel med det.

Inför tävlingen på söndag känner jag mig lugn. Jag har tränat mycket och min sving känns bra. Allt känns helt enkelt bra. Jag har starttid kl 07.50. Jag ska gå med en från Västerås och en från Mösjö. Det blir nog jättebra tror jag.

Nya regler för iår på regional är att vi ska spela 36hål istället för 27. Det tycker jag är bra. Har man spelat lite halvbra på första 18 så har man ändå en stor chans att repa upp och klättra några placeringa.

På söndagkväll kommer jag att skriva om hur det gick, hur det kändes och allt runt omkring.

Ha en bra helg- simma lugnt!

Min nya blogg!

Hej och välkomna till min nya blogg. Här har jag tänkt mig en golf/semster blogg. Alla som är intresserade att följa med mig ut i golfsverige i sommar är väldigt välkomna att läsa min blogg. Dessutom har jag en fritid utanför golfen vilket jag också kommer skriva. Den här bloggen uppdateras från och med måndag den 11maj. Därmed efter min första golftävling som spelas på söndagen den 10maj. Första omgången är Jönåkers GK (Nyköping) Skandia Tour Regional.

Nu ska jag göra den lite snyggare.
Ha det bra så hörs vi på måndag!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0